Profiel: Asinus

Asinus is op deze planeet geland in 1957 in Vlaardingen, later via wat omwegen terecht gekomen in het vak van bedrijfsjournalist in de olie-industrie. Opgeleid tot wetenschapsjournalist. Kan het schrijven niet laten, maar ontdekte zijn tweede passie in 1982 toen hij in 1982 via zijn eerste beroep in aanraking kwam met de toen nog zeer jonge hetelucht-ballonsport. Haalde het brevet van ballonpiloot in 1986, is inmiddels instructeur en wisselt schrijven en ballonvaren af - want als iets alleen werk wordt, verlies je de passie.

Wat

Asinus schrijft en redigeert teksten voor bijna elk medium: websites (rekening houdend met zoekmachines maar toch lekker leesbaar), brochures, bedrijfsbladen, sponsored magazines, boeken, verpakkingen, direct mail. Primair in het Nederlands maar ook in internationaal Engels. Vanuit het Engels en Frans ver- en hertaalt hij teksten zodat ze prettig geconsumeerd kunnen worden. Als ballonvaarder werkt hij freelance voor bedrijven die een ervaren piloot nodig hebben voor een passagiersballon of reclameballon. Nooit in loondienst, want tekstprojecten gaan voor; en het is voor een freelancer makkelijker om 'nee' te zeggen als de weerscondities niet goed genoeg zijn. Het moet wel leuk blijven, en veilig.

Waar

Vanuit huis of waar de laptop een internetverbinding kan vinden. Wat tegenwoordig wil zeggen: meestal vanuit Frankrijk, waar Asinus samen met een Franse vertaalster/taaldocente/schrijfster een doorlopend constructieproject bewoont dat eigenlijk zijn tweede huis is (want in Nederland is er nog een pied-a-terre annex vestigingsadres; het is maar vijf kwartier vliegen).

Wie lef heeft komt hier op redactievergadering, plakt daar een week vakantie aan vast en maakt meteen een ballonvaart.

Meer weten?

Klik dan naar www.textballoon.net (meest over tekst) of http://ballonbleu.free.fr (voor dat werkbezoek met ballonvaart).

Login
REGISTREER