Je hebt snel tekst nodig. Je wilt een website vullen met content volgens SEO-normen. Een uitnodiging sturen naar je klanten of prospects. Een pakkende advertentie plaatsen. Een nieuwsbrief of een brochure laten schrijven.

Waar vind je een tekstschrijver, copywriter of bedrijfsjournalist? En als je er al een vindt, hoe kun je dan zeker zijn dat hij goed genoeg is? En wat kost een tekst eigenlijk? Je wilt niet te veel betalen, maar je wilt ook niet in zee met een hele goedkope en dus waarschijnlijk niet zo'n fantastische copywriter. Goede raad is duur. Of nee, wacht. Haal je teksten simpelweg bij Copytaria!

Een tekst bestellen werkt als volgt:
1. Open een account door je te registreren
2. Kies een aantal schrijvers en maak ze favoriet
3. Klik op 'BESTEL NU' en upload een briefing
4. Een van jouw favorieten schrijft de tekst
5. Je krijgt mail: download de tekst!
   (Voeg hier eventueel een correctieronde in)
6. Betaal online wat de tekst jou waard is

Klaar!

Betaal wat de tekst jou waard is? Jazeker. Alle bij Copytaria aangesloten copywriters zijn bereid zonder vaste prijs te werken! De door jou gekozen schrijver gaat op goed vertrouwen voor je aan de slag en produceert de teksten die jij nodig hebt. Bij grote opdrachten maakt hij eerst een paar proefpagina's. Jij bepaalt vervolgens wat die teksten jou waard zijn, en betaalt ze - als je geheel tevreden bent - direct online via Copytaria. Na betaling kun je de tekst gebruiken. Klinkt goed? Start hier!

Wat als de tekst tegen valt? Dan probeer je er eerst met de tekstschrijver uit te komen. Die verdient minstens één tweede kans. Levert dat nog steeds niet voldoende op, dan hoef je niets te betalen. Je kunt je opdracht desgewenst opnieuw indienen en een andere tekstschrijver aan het werk zetten. (Overigens is het slim om bij grote opdrachten te beginnen met een test, bijvoorbeeld een eerste pagina of hoofdstuk laten schrijven om te kijken of het 'klikt')

Is de kwaliteit goed en kun je de tekst gebruiken? Dan betaal je een redelijk bedrag. Je bent helemaal vrij in de bepaling van dat bedrag, al doe je er goed aan enigszins marktconform te betalen. Zie ook de pagina over de prijzen voor tekstwerk.

Is het een toptekst en ben je er ontzettend blij mee? Laat je hart spreken en geef de tekstschrijver een bedrag dat hem zal motiveren een volgende keer nét zo goed zijn best te doen.

Lijkt jou dit ook een mooi systeem? Schrijf je dan snel in!

VASTE PRIJS INSTELLEN

Het kan gebeuren dat je een plafond hebt en absoluut niet méér kunt of wilt betalen dan een bepaald bedrag. Er zijn bijvoorbeeld webbureaus die heel veel kleine sites maken voor het MKB, inclusief tekst op basis van een interview, voor een vast bedrag. Heb je zo'n vaste maximumprijs, dan kun je je aanbod 'plafonneren' door bij de briefing te melden wat je maximaal kunt betalen. Het is dan aan de tekstschrijvers om dit aanbod al dan niet te accepteren. Het gaat een beetje tegen de geest van Copytaria in, maar zo'n maximumprijs voorkomt in ieder geval dat dure schrijvers voor niets aan het werk gaan. En jij als opdrachtgever tijd verliest.

Vind je het vervelend om zelf achteraf de prijs te moeten bepalen?
Dan staat het je vrij om in de eerste contacten met de gekozen schrijver toch een offerte of prijsindicatie te vragen. Je kunt op basis daarvan dan samen een richtprijs afspreken. Met de vrijheid om achteraf tóch minder of meer te betalen, al naar gelang je tevredenheid. Bedenk echter wel dat je dan niet al te veel meer van die afgesproken prijs kunt afwijken. Zeker niet naar beneden. Er ligt dan immers toch iets van een prijsafspraak.

VOOR WIE IS COPYTARIA?

Copytaria is vooral interessant voor organisaties die regelmatig teksten nodig hebben en die zeker willen zijn van snelle beschikbaarheid van een tekstschrijver. We denken aan recruiters die hun personeelsadvertenties willen laten herschrijven. Websites met behoefte aan regelmatig verse content. Retailers met maandelijks te schrijven producttekstjes. Maar ook voor een eenmalige opdracht ben je natuurlijk van harte welkom. Wat voor bedrijf of instelling je ook hebt, je kunt garen spinnen bij het Copytaria-systeem. Schrijf je hier in!

Vooral reclamebureaus kunnen goede zaken doen bij Copytaria. Wij bieden je toegang tot een grote freelancerspool en je betaalt nooit meer dan de tekst jou waard is. Voor welk bedrag je 'm vervolgens aan je klant doorverkoopt is ons probleem niet. Als de schrijver tevreden is, jij bent tevreden en je klant is tevreden, dan is iedereen tevreden. Geen speld tussen te krijgen, toch? Meld je aan bij Copytaria!

 

 

Login
REGISTREER